Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@00:00:20 GMT

دیدنی های جالب جزیره بزرگ قشم

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۲۴۸۵۴

رپورتاژ تبلیغی / پس از حرکت در میان آب‌های جنگل، درختان سبزی را خواهید دید که گویی در میان خاک‌های پوشیده شده از چوب روییده‌اند.

این درختان کهن‌سال که دیرینگی‌شان به سال‌های بسیار دور بازمی‌گردد، بر روی چوب‌ها آرام ندارند. آن چیزی که به چشم می‌خورد، ریشه همان درختان است که سرانجام آنها به‌سوی آسمان آرام دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ریشه‌ها با کارکرد شگفت‌انگیز و شگرفشان آب‌شور دریا را به آب شیرین تبدیل می‌کنند و سرانجام درختان از این آب پالایش‌شده بهره می‌برند. همین امر به انگیزه شده است تا همه‌ساله شمار فراوانی از گردشگران به‌منظور دیدن این جاذبه شگفت‌انگیز از نزدیک، به جنگل‌ حرا گردش کنند.

نکته جالب دیگر اینکه درختان بلندقامت این جنگل در هنگام آب خسب دریا، از آب سر درمی‌آورند. ولی در هنگام خیز آب تا نیمه در آب فرو می‌روند.. هتلهای 5 ستاره استانبول تکسیم را از دست ندهید.

قایقران که به‌خوبی با دانستنی‌ها وابسته به این جاذبه شگفت‌انگیز آشنا است، به شما خواهد گفت که آبخسب و خیزآب دریا جنگل‌ حرا هر ۶ ساعت یک‌بار خواهد بود. درصورتی‌که ناوچه‌ای در هنگامی مابین مد و جزر دریا در میان جنگل درحرکت باشد،  امکان دارد با سر رسیدن هنگام جزر در میانه راه‌گیر کند.

“درختان حرا” و “چندل” و ریشه‌های نمایان آنها  همگی پوشش گیاهی این جنگل‌ها را تشکیل می‌دهند. پوششی زیبا و یکتا که شمارا به شگفتی وامی‌دارد. به گونه بسیار در حالت ساده گودی آب در میان این جنگل‌ها بیشتر از ۱ تا ۵/۱ متر نخواهد بود.

اگر به روش دقیق به این درختان نگاه کنید، آگاه می‌شوید که در هنگام مد تا کجا در زیرآب فرو می‌روند. وجود ناسازگاری رنگی اندکی که میان‌برگ‌های درختان به وجود آمده است، شمارا برای رسیدن به سرانجام پشتیبانی خواهد کرد. این درختان در هنگام مد تا نیمه در آب می‌روند و در هنگام جزر با سر درآوردن از خاک دوباره اکسیژن انبار می‌کنند. از مراکز خرید استانبول بازدید کنید.

بر رویه این درختان میوه‌هایی نارنجی و کوچک به چشم می‌خورد که ویژگی خوراکی ندارند، ولی بسیار بر زیبایی بی‌همتا این درختان افزوده‌اند.

پوشش جانوری در جنگل‌ حرا همان‌طور که پیش‌تر هم گفتیم، ماهی‌های فراوانی را می‌توان در هنگام مد در میان این جنگل‌ها دید یا شکار کرد. این درست همان کاری است که بومیان به‌منظور هزینه‌ها شخصی یا فروش انجام می‌دهند. افزون بر آن شما می‌توانید در زمان‌های گوناگون پرندگان مهاجر زیبایی را از نزدیک تماشا کنید که شاید تاکنون کمتر به چشم دیده‌اید.

“حواصیل”، “اگرت”، “گیلانشاه” و… از جمله این پرندگان به شمار می‌روند که با  پرواز کم ارتفاع خود در میان این جنگل‌ها شور و زیبایی بی‌بدیلی را در محل به وجود می‌آورند. دیدن یک‌باره پرواز پرندگان در جنگل می‌تواند هیجان شیرینی را در هنگام حرکت در میان آب‌های جنگل‌ حرا برایتان فراهم سازد.

بومیان بخش‌بر این باورند که موش تنها دارایی است که می‌تواند در میان این درختان زنده بماند. آنها می‌گویند که تاکنون هیچ دارایی را به‌اندازه موش‌ها در میان درختان ندیده‌اند. بی‌گمان نم و شرایط پیرامونی بایسته بستری امن را برای رویش و نمو موش‌ها در این بخش فراهم کرده‌ است.

 

تنگه چاه کوه

دره چاه کوه در اندازه ۷۰ کیلومتری شهر قشم و در کنار روستای چاهو شرقی بخش شهاب آرام دارد. دره چاه کوه به زیربنا ۱۰۰ متر، نمایشی از فرسایش سنگ‌های ته‌نشسته است و بخشی از ژئوپارک قشم برشمرده می‌شود که به پشتیبانی یونسکو رسیده است.

بهره از نام چاه کوه برای این دره به وجود چهار حلقه چاه در نقطه آغاز آن بازمی‌گردد. گفته می‌شود انگیزه آوازه این دره به نام چاه کوه از برای وجود سه یا چهار چاه در دل آن است که در زمان‌های دور به دست اهالی روستای چاهو شرقی برای برآورده آب شیرین کنده‌شده است.

با آگاهی به گرم و خشک بودن آب‌وهوای بخش، آب شیرین ذخیره‌شده ارزش بالایی دارد و این چاه‌ها محل انبار آب باران بوده است. جاذبه های آنتالیا را در سایت سفر باتو ببینید.

چاه کوه دره‌ای به گودی ۱۰۰ متر است که نمایشی از فرسایش سنگ‌های ته‌نشسته است. این دره با حفره‌ها و دالان‌ها و اشکال اعجاب‌آور در دیواره‌های خود گردشگران را مبهوت می‌کند. نظیر این پدیده زمین‌شناسی در آلمان، انگلیس، چین، آمریکا و چند کشور دیگر وجود دارد.

دره چاه کوه، در دل یک کوه سنگی یکپارچه قرار گرفته که به شکل ضربدر برش خورده‌است. چاه کوه در ابتدا عریض و با دیواره‌های بلند در برابر دیدگان مخاطب ظاهر می‌شود، ولی به تدریج از عرض آن کاسته تا جایی که عبور از میان آن دشوار می‌شود این درحالی است که ارتفاع دیواره‌ها همچنان زیاد است.

وجود شیارها و خطوط فرسایش موازی و همچنین حفره و تاقچه‌ای بدنه این دره و نیز وجود جوی‌های سنگی در کف دره، موجب شده تا تنگه چاه کوه هر بیننده‌ای را تحت‌تأثیر قرار دهد.

چاه کوه دره‌ای است با احجام و تندیس‌ها و پوشیده از صدها حفره و کاسه و تاقچه بر بدنه عمومی آن با جوی‌های سنگی و چاه‌های آب که از یورش باد، بارش باران‌های تند و تابش آفتاب داغ پدید آمده است.

این دره از چهارسو، چهار تنگه دارد که در جاهایی دیواره‌ها به هم می‌رسند و اندازه ۲ دیواره از هم شاید به حدود نیم متر برسد.

دو دره عمود بر هم به عمق ۱۰۰ متر و دیوارهایی تا ارتفاع ۲۰ متر، صحنه زیبایی از احجام، حفره‌ها و تندیس‌های طبیعی ایجاد کرده‌اند که نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

باران‌های سیلابی و حرکت هنرمندانه باد و آب داخل صخره‌ها و همچنین فرسایش آنها با گذشت زمان، ساختارهای لایه‌ای مانند امواج دریا و شکل‌های هندسی ایجاد کرده است. سنگ‌های چاه‌کو دارای آهک یا بی کربنات کلسیم است که اسید آب باران دلیل حل شدن آنها و ایجاد شکاف‌ها و حفره‌های کوچکی در میان آنها شده و این حفره‌ها در طول چند میلیون سال بزرگ‌تر شده و تبدیل به دالانه‌هایی شده‌اند.

چاه کوه دره‌ای است با احجام و تندیس‌ها و پوشیده از صدها حفره و کاسه و تاقچه بر بدنه عمومی آن با جوی‌های سنگی و چاه‌های آب که از یورش باد، بارش باران‌های تند و تابش آفتاب داغ پدید آمده است.

در زمان‌های قدیم، چهار چاه در ورودی تنگه چاه کوه برای جمع‌آوری آب باران حفر شده است. برای هدایت بهتر آب به تنگه، در قسمت‌هایی از دره نهرهایی جریان داشت. به برکت آب‌های حاصل از سیلاب این تنگه، اینجا مکانی مقدس برای مردم بومی باستانی قشم بود و آنها نام چاه کوه را برای این تنگه برگزیدند.

دره تندیس‌ها

    در این بخش گونه‌ها احجام و پیچیدگی جالب و شگفت‌انگیز دیده می‌شوند که به دست توانای طبیعت پدید آمده‌اند و گویی یک هنرمند چیره‌دست، سال‌ها به تراش و آرایه دادن سنگ و خاک در کار بوده است.

در بخش‌هایی از این دره می‌توان سنگواره‌های فراوانی را یافت که بیشتر وابسته به دوکفه‌ای‌ها هستند و در برخی نقاط به گونه توده‌ای تجمع پیداکرده‌اند.

از دیگر دیدنی‌های قابل توجه در این بخش، وجود پدیده‌های ته‌نشسته جالب مانند ترک های گِلی است که منظر بسیار زیبایی در پیش زمینه چشم اتدازهای دره پدید می آورند. در هنگام بارندگی یا پس از آن باید دقت نمود که زمین در این نقاط بسیار چسبنده و باتلاق گونه است و ممکن است مشکلاتی را برای بازدید کنندگان بوجود آورد.

جزایر ناز و هنگام و هرمز

جزیره ناز

فضای جزایر ناز به‌گونه‌ای‌ست که امکان ماهیگیری و بهره بردن از سکوت و آرامش در گوشه‌ای از جزیره، به‌دور از هیاهو و شلوغی مرسوم در زندگی شهری، فراهم است. اگر اهل هیچ‌یک از این تفریحات نیستید و ترجیح می‌دهید در سکوت از زیبایی ساحل و دریا استفاده کنید؛ جزایر ناز، انتخاب مناسبی برای این موضوع هستند. قدم زدن در ساحل و تماشای غروب و دورنمای جزیره‌ی هرمز و لارک حتماً خاطره‌ای زیبا برای شما خواهد بود.

جزیره ناز تقریباً سه هکتار است، ساحل شنی ندارد و دیواره‌های صخره‌ای به ارتفاع ۵ تا ۱۰ متر اطراف آن را گرفته است.  در زمان جزر با پسروی کامل آب دریا، برای مدت کوتاهی، باریکه‌ای از خشکی جزایر ناز را به ساحل قشم وصل می‌کند. هر چند زمان این اتفاق کوتاه است، اما در همین مدت می‌توانید از بالای ناز، تنگه هرمز و جزیره لارک را ببینید. اینجا بهشتی است که از آن غافل بودیم. تماشای فلامینگوها و مرغان دریایی جزیره  را هم از دست ندهید.

جزیره هنگام

این جزیره در جنوب مرکزی جزیره قشم، در ۲ کیلومتری این جزیره و در جلوی روستای شیب دراز واقع است. جزیره هِنگام که قدیمی‌ها به آن هنجام و هنیام هم می‌گفتند ، ۵۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و پر است از معادن نمک،خاک و سرب.

  جزیره ی هنگام در جنوب جزیره ی قشم واقع شده، و رفت و آمد به این جزیره برای عموم تنها به وسیله ی قایق هایی که از نزدیکی روستای شیب دراز قشم به منظور بازدید از هنگام حرکت می کنند امکان پذیراست. پس اول از همه، یه تجربه هیجان انگیز برای سفر با قایق در آب های آبی خلیج فارس خواهید داشت!

هنگام جزیره ای کوچکی محسوب میشود که معمولا گردشگرها برای بازدید یک روزه و یا چند ساعته بهش سر میزنند.

هنگامی از سمت قشم به طرف هنگام حرکت می کنین، اول دسته ی دلفین هایی رو می بینید که به جنب و جوش مشغول هستن. البته باید امید وار بود که آب و هوا مناسب باشه تا دیدن دلفین ها رو از دست ندین. دلفین ها عموما صبح ها دیده میشوند. شنا و غواصی در سواحل بکر، هنگام را خواستنی‌تر می‌کند. این جزیره، یک بازارچه ساحلی هم دارد که زن‌ها و مردهای جزیره دست‌ساخته‌هایشان را در آن می‌فروشند، عده‌ای نان می‌پزند و عده‌ای سمبوسه دست گردشگرها می‌دهند و صدای سنج و دمام هم به راه است.

جزیره هرمز

پس از گشتن در همه این‌ها می‌رسیم به جزیره هرمز، جزیره قرمزرنگ قشم. چند سالی است که اینجا جزو دوست‌داشتنی‌ترین جاهای دیدنی قشم است و چرایی‌اش هم خاک سرخ‌رنگی است که زمین را قالی کرده است.

تاریخچه جزیره هرمز می‌گوید که این شهر در ۷۰۰ سال پیش و هنگامی‌که مغولان به ایران تاخت‌وتاز کردند یک شهر در دهانه رود میناب بوده، پس‌ازآن مردم نخست به قشم و سپس به بندرعباس کوچ کرده و سپس در جزیره یک شهری کوچک برای خود برپا کردند و نام آن را به یاد سرزمین نخستین هرمز گذاشتند. درگذشته نام اصلی هرموز و یا خورموز نامیده می‌شد و درگذر زمان نام آن به هرمز دگرش یافت و به‌کل جزیره این نام را نهادند.

هرمز به‌اندازه جزایر ناز و هنگام دست‌نخورده نیست، ولی جاهای بکری هم می‌توان در آن پیدا کرد، همانند ساحل محیط زیست و ساحل مفنق که ۴۵ دقیقه با خود هرمز اندازه دارد.

هرمز، جاهای دیدنی زیادی دارد، مثل دره مجسمه‌ها، ولی گل سرسبد دیدنی‌هایش تنگه هرمز است، تنگه‌ای که بالایش می‌ایستید و از بالای پرتگاهی بلند و حیرت‌انگیز رفت و آمد کشتی‌ها را آن پایین تماشا می‌کنید و به وجد می‌آیید.

 

منبع: ساعت24

کلیدواژه: هنگام مد هنگام حرکت جزیره هرمز شگفت انگیز چاه کوه تندیس ها پدید آمده جزایر ناز دیواره ها آب باران دلفین ها آب شیرین حفره ها ۱۰۰ متر جزیره ی چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۴۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | نگاه زاکانی رو به دوربین صداوسیما در هنگام سخنرانی رئیسی سوژه شد!

265 33

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903027

دیگر خبرها

  • عکس | سیل؛ طغیانی علیه طغیان انسان!
  • سوتی عجیب و جالب هنگام مصاحبه در لیگ آرژانتین / فیلم
  • عملیات خطرناک نجات حیوانات خانگی هنگام فوران آتشفشان + فیلم
  • حادثه برای یک هواپیما در هنگام فرود + فیلم
  • شیرجه در سرسبزی طبیعت با سفر به این مکان‌ها
  • حرکت جالب گاو‌ها هنگام بارش باران در روستای توآباد + فیلم
  • ببینید | نگاه زاکانی رو به دوربین صداوسیما در هنگام سخنرانی رئیسی سوژه شد!
  • (ویدئو) واکنش جالب یک «تنبل» بعد از دیدن بچه گمشده‌اش
  • لحظه پرش دیدنی هالند به سمت آقای گلی لیگ جزیره + فیلم
  • شکستن شاخ گوزن شمالی در هنگام مبارزه + فیلم