Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفر به شهر یزد، گذر از میان اماکن دیدنی بوشهر و گشت و گذار در جاذبه های گردشگری جزیره قشم حال و هوای دلچسبی دارد. هر کدام از این شهرها جلوه‌ای خاص از طبیعت ایران هستند و در هر یک آثار تاریخی با اقلیم متفاوت وجود دارد. تاریخ و شکوه ایران در شهر یزد و میان سازه‌های خشتی به تصویر کشیده شده‌اند، خانه‌های تاریخی بوشهر که از شهرهای میانه راه ابریشم است بیانگر تاریخ این شهر است و نگین خلیج فارس، جزیره قشم که پر از زیبایی های طبیعی است؛ با مردمی که آداب و رسوم و حتی غذاهای محلی‌شان از جاذبه های گردشگری قشم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این مطلب می‌توانید بخش اول سفرنامه یزد و مراکز گردشگری یزد؛ خلاصه‌ای از سفر به بوشهر و مناطق گردشگری بوشهر، همچنین اطلاعاتی هم از سفر به قشم و اطلاعات گردشگری قشم بخوانید.

دومین شهر تاریخی جهان؛ خشت به خشت در یزد

در لیست آثار جهانی نام شهر یزد به عنوان دومین و زیباترین شهر خشتی دنیا چشم‌نوازی می‌کند. این شهر از شهرهای پر رفت و آمد برای گردشگران به خصوص گردشگران خارجی و جهانگردان است که در مرکز ایران واقع شده. قدیمی‌ترین محله در یزد محله فهادان است که با وسعت 700 هکتار در فهرست آثار جهانی می‌درخشد. بیشترین جاهای دیدنی شهر یزد در بافت قدیمی و محله فهادان قرار دارند. فهادان در یزد پر از بناهای تاریخی و جذابیت‌های شگفت‌انگیز است.

مكان هاي ديدني يزد

مسجد جامع با مناره‌های 52 متری، سردر رفیع، گنبد دوپوش و خوش‌رنگ و تنوع فضاها از برجسته‌ترین جاذبه های گردشگری یزد است؛ نمونه‌ای از معماری برجسته و ذوق و مهارت هنرمندان دوره ایلخانی که چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره کند.

پس از بازدید از مسجد جامع گذر از کوچه پس کوچه های کاهگلی، سر زدن به بازار قدیم برای خرید سوغات بی‌لطف نیست. در بازار قدیم یزد تهیه صنایع دستی این شهر آسان است.

از دیگر مكان هاي ديدني يزد می‌توان به کوچه‌های آشتی‌کنان، ساباط‌ها، حسینیه‌ها، مدرسه ضیاییه، قنات زارچ، ارگ حکومتی و خانه‌‌های قدیمی که مربوط به تجار و افراد مهمی مثل ملک‌التجار، خاندان شفیع‌پور، خانواده لاری‌پور و خانه مرتاض در گذشته هستند، اشاره کرد.

حفظ شکل معماری خانه های قدیمی یزد که براساس طراحی و اصول معماری شهرهای کویری ساخته شده‌اند و همچنین اتاق‌های سه دری، پنج دری و بناهایی مانند هشتی و مطبخ که در گوشه‌ای از خانه قرار گرفتند برای هر بازدیدکننده‌ای جذاب است.

دیدنی های یزد تنها به بافت قدیم نمی‌شوند و اماکنی مثل میدان امیر چخماق، موزه آب، دخمه زرتشتیان و باغ دولت آباد نیز از دیگر زیبایی‌های شهر یزد است.

اقامت در یزد

اقامت در اقامتگاه های بوم گردی یزد از گزینه‌های جذاب و تجربه جدید سفر برای هر مسافری است. خانه های بومگردی در یزد امکان رزرو آنلاین دارند. در بافت قدیم نیز اقامتگاه های سنتی یزد قرار دارند که به صورت اتاق اجاره داده می‌شوند و با طی چند قدم دسترسی به زیباترین دیدنی های شهر یزد امکانپذیر می‌شود. 

زیباترین شهر ساحلی جنوب ایران؛ بوشهر

در فهرست برترین شهرهای ساحلی ایران بوشهر قرار دارد. بندری که در گذشته‌های نه چندان دور، پل ارتباطی بین ایران با جنوب شرق آسیا و آفریقا بوده. ساحل زیبا و دریای نیلگون خلیج‌‌فارس در بوشهر نامش برای هر گردشگری آشناست. بوشهر، شهری تاریخی است که سال‌های زیادی محل عبور و مرور تجار و بازرگانان بوده، به همین دلیل اماکن دیدنی بوشهر از جذابیت‌های این شهر است.

بازار قدیمی بوشهر که معماری‌اش به زمان قاجار برمی‌گردد بهترین مکان برای خرید سوغات و صنایع دستی شهر است. یکی دیگر از اماکن دیدنی بوشهر عمارت ملک است که مربوط به اواخر دوره قاجار بوده و در محله بهمنی قرار دارد. این عمارت هنر دست معماران فرانسوی است و به دستور ملک‌التجار و ساخته شده. کوه‌های نمکی، نخلستان‌ها و سواحل زیبای خلیج فارس از جاذبه های طبیعی بوشهر  است. در سفر به بوشهر علاوه بر داشتن اقامتی دلنشین و تماشای جاذبه های طبیعی و تاریخی در این شهر، نباید از طعم غذاهای دریایی و خوشمزه بوشهری غافل شد.

اقامت در بوشهر

برای اجاره ویلا در بوشهر، می‌توان برای رزرو آنلاین ویلا، خانه یا اقامتگاه بومگردی اقدام کرد؛ خانه هایی که با کمی فاصله و گاهی در مرکز شهر قرار دارند و با توجه به دسترسی آنها می توان برای اقامت یکی شان را انتخاب کرد. بومگردی های بوشهر هم فضای دلنشین و زیبایی برای اقامت دارند. اجاره ویلای ساحلی در بوشهر هم استفاده از منظره زیبای خلیج فارس را در محله‌های قدیمی با معماری زیبا ممکن می‌کند.

جزیره هفت رنگ جنوب ایران؛ قشم

زیبایی‌های جزیره قشم وصف نشدنی است. قشم را می‌توان به عنوان جزیره رنگارنگ ایران معرفی کرد که گیرایی خاصی برای هر رهگذری دارد و جاذبه های منحصر بفرد جزیره قشم هر گردشگری را مجذوب می‌کند. بهترین زمان برای سفر برای گشت و گذار در جاهای دیدنی جزیره قشم، فصل پاییز، زمستان و اوایل بهار است. یکی از اهداف سفر به این جزیره زیبا، خرید از مراکز خرید قشم است. برای دسترسی آسان‌تر به مراکز خرید قشم می‌توان در مرکز شهر یا درگهان یا در منطقه سوزا اقامت داشت.

جزیره قشم میان آب‌های نیلگون خلیج فارس جای گرفته و زیبایی‌های مناطق دیدنی قشم برای مسافرانش محبوب و معروف است. طبیعت بکر و دست‌نخورده، چهره‌های گوناگون از گیاه گرفته تا خاک و سنگ در گوشه و کنار جزیره قشم که در طول میلیون ها سال به نمایش گذاشته شده است، و اکوموزه‌‌ای کمیاب از جاذبه های تفریحی قشم است. جنگل‌های حرا، دره ستاره‌ها، تنگه چاهگوه، غار نمکی، تماشای دلفین‌ها در آب‌های نیلگون خلیج فارس، جزایر ناز هنگام جزر و مد دریا، مجموعه غارهای خربس و ساحل زیبای جزیره قشم در غروب آفتاب از جذاب‌ترین دیدنی های جزیره قشم است.  

اقامت در قشم

در قشم هم مثل همه نقاط دیگر ایران، هم امکان اقامت در خانه های بومگردی فراهم است و هم می توان یکی از آپارتمان های اجاره ای در جزیره قشم را برای اقامت انتخاب کرد.

اقامت در هتل فولتون جزیره قشم یکی از گزینه‌های انتخابی برای مسافرانی است که اتاق لوکس و منظره‌ای زیبا دوست دارند. اما برای کسانی که اهل تجربه‌های جدید و آشنایی با فرهنگ مردم این جزیره از نزدیک هستند، اقامت در بومگردی جزیره قشم پیشنهاد می‌شود. اقامتگاه بومگردی خانه دوست و اقامتگاه بومگردی لرد سوزا در ساحل سوزا با اتاق‌های سنتی پذیرای میهمانان این جزیره زیبا هستند.

منبع: طرفداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۴۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: سفر نیچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران، به عنوان یک اتفاق مهم دیپلماتیک در رسانه‌های عربی و کُردی عراق، بازتاب گسترده‌ای یافته است. اخبار و گزارش‌های این رسانه‌ها، از این خبر می‌دهد که تحت هر شرایطی، این جمهوری اسلامی ایران است که به طور مداوم، با هر سه عنصر قومی و مذهبی عراق یعنی اهل تشیع، کردها و اهل سنت، روابط همه جانبه دارد و همواره آماده همکاری و توسعه روابط است.

نیچروان بارزانی در شرایطی به تهران سفر کرده که سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق و هر دو کنسول مستقر در سلیمانیه و اربیل، در چند ماه گذشته، رایزنی‌های گسترده‌ای به عمل آورده‌اند تا بین اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی بغداد، هیچ نوع اختلاف و سوءتفاهم پایداری وجود نداشته باشد و امنیت و ثبات عراق؛ با مشارکت و همکاری همه گروه‌های سیاسی این کشور حل شود.

بارزانی، از زندگی در ایران تا تعامل سیاسی با تهران

نیچروان بارزانی رئیس کنونی اقلیم کردستان عراق، فرزند مرحوم ادریس بارزانی و برادرزاده مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات کردستان عراق، مانند بسیاری از سیاستمداران کُرد، به مدت طولانی در ایران زندگی کرده و علاوه بر تسلط کامل بر زبان فارسی، شناخت قابل توجهی از فرهنگ و مختصات و رویکردهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران دارد.

نیچروان بارزانی در طول چند سال گذشته و در بزنگاه‌هایی که مشکلات و اختلافاتی بین اقلیم کردستان و دولت مرکزی بغداد به وجود آمده، بارها بر تأثیر مثبت رایزنی مقامات جمهوری اسلامی تأکید کرده و نشان داده که توجه ویژه‌ای به نقش منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران دارد.

از همکاری سیاسی و مبارزاتی تا روابط اقتصادی

بسیاری از رهبران احزاب کُرد عراقی همچون مرحوم جلال طالبانی، رئیس جمهور اسبق عراق و رهبر سابق حزب اتحادیه میهنی کردستان، مرحوم ابراهیم احمد از مؤسسین اتحادیه میهنی، مسعود بارزانی، نوشیروان مصطفی، کوسرت رسول، نیچروان بارزانی و دیگر سران و مقامات اقلیم کردستان، روابط قدیمی و تاریخی با انقلاب اسلامی ایران دارند و در دوران دفاع مقدس نیز، همکاری دوجانبه‌ای با جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند. آنان همواره تحت چتر حمایتی تهران بوده‌اند و به جرات می‌توان گفت؛ جمهوری اسلامی ایران، تنها کشور منطقه و جهان است که همواره در شرایط سخت و دشوار در کنار کردهای عراق مانده و صدها هزار نفر از کردهای عراقی در دوران آوارگی و شرایط سخت، در شهرها و روستاهای ایران، در شرایط مطلوب به سر برده‌اند.

ثبات و امنیت، کلید توسعه

پس از سقوط رژیم بعثی صدام و شکل‌گیری اقلیم کردستان عراق؛ جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر همکاری‌ها و حمایت‌های سیاسی، در حوزه‌های علمی – آموزشی، خدمات بهداشتی و پزشکی، صدور خدمات فنی مهندسی و کمک‌های فراوان در حوزه انرژی، یاور و حامی کردهای عراق بوده است.

در یک دهه گذشته، یکی از مسائلی که گهگاه باعث شده مشکلات و وقفه‌هایی در روابط دوجانبه ایران و اقلیم کردستان به وجود آید، مزاحمت‌ها و شرارت‌های ضدامنیتی گروهک‌های ضدانقلاب در مرز ایران و قلیم کردستان بوده است. انتظار می‌رود با سفر نیچروان بارزانی به تهران، میزان تعامل مقامات و فرماندهان محلی با ایران، بیشتر و بیشتر شود و منفذی برای اقدام علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در اقلیم کردستان وجود نداشته باشد.

در صورتی که اقلیم کردستان عراق، در همکای و هماهنگی با بغداد و تهران، نظارت دقیق‌تری بر مزرها داشته باشد و ثبات و امنیت این مناطق به شکل جدی فراهم شود، امکان توسعه روابط اقتصادی بیشتر می‌شود و این اتفاق، به نفع مردم منطقه خواهد شد.

حوزه‌های مهم همکاری علمی و اقتصادی

اقلیم کردستان عراق به عنوان بخشی از کشور عراق، هم اکنون ۴ استان دارد که شامل استان‌های دهوک و اربیل در مرز ترکیه و سلیمانیه و حلبچه در مرز ایران است. این منطقه در سالیان گذشته، در بسیاری از حوزه‌ها، نیازهای اصلی خود را از ایران تأمین کرده و بخش قابل توجهی از مواد غذایی، مواد خام، مصالح ساختمانی و دیگر ملزومات مهم بخش‌های مختلف، با هزینه اندک از ایران تأمین شده است. این در حالی است که مسیرهای زمینی انتقال کالا از ایران به عراق، در بخش داخل ایران و در استان‌های غربی وضعیت خوبی دارد اما در بخشی که در خاک عراق واقع شده، مشکلات فنی بسیاری دارد و در صورتی که مسئولین اقلیم کردستان، اهتمام ویژه‌ای برای حل مشکلات فنی و ترانزیتی خود بورزند، تجارت از مبدا ایران به مقصد اقلیم کردستان، به مراتب آسان‌تر و ارزان‌تر از مسیر طولانی ترکیه است.

استان‌های ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی، به عنوان استان‌های مجاور اقلیم کردستان عراق، دارای امکانات دانشگاهی سهل الوصول و ویژه‌ای برای تحصیل دانشجویان کُرد عراقی است. در حال حاضر، صدها دانشجوی کُرد اقلیم کردستان در این دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند اما با توجه به اشتراکات فرهنگی و آشنایی اغلب کردهای عراق با زبان فارسی و همچنین هزینه پایین تحصیل در ایران، امکان همکاری علمی بین ایران و اقلیم فراهم است و می‌توان از این ظرفیت، استفاده بیشتری به عمل آورد.

یکی دیگر از حوزه‌های مهم، بخش درمان و خدمات بهداشتی و پزشکی است. واقعیت این است که هزینه‌های درمان، اقامت و تردد در ایران، برای بیماران اقلیم کردستان عراق، حتی به نصف هزینه‌های ترکیه و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نمی‌رسد و آنان می‌توانند خدمات پزشکی و درمانی را با کیفیت بالا و هزینه پایین دریافت کنند.

امکان سرمایه گذاری تجار اقلیم کردستان عراق در ایران، یکی دیگر از حوزه های مهمی است که می تواند مورد توجه طرفین قرار بگیرد و برای کارآفرینان و صاحبان سرمایه در دو سوی مرز، سود متقابل فراهم بیاورد. حضور صاحبان سرمایه در بازارچه های مرزی و حتی توجه به پروژه های منتهی به تولید مشترک، می تواند امکان آن را به وجود بیاورد که اقلیم کردستان عراق، شرایط اقتصادی بهتری پیدا کند و روابط دوجانبه به سطح بالاتری برسد.

کد خبر 6098146

دیگر خبرها

  • استخدام ۵ عضو یک خانواده در صداوسیما
  • ۳ جمله مهم از دیدار بارزانی با رئیس‌جمهور
  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • «بارزانی» با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • بارزانی به دیدار رئیسی رفت + تصاویر
  • ارائه خدمات پزشکی رایگان در جزیره قشم
  • جزیره قشم میزبان گروه پزشکان جهادی
  • بندر جدیدالاحداث بوموسی آخرین بندرگاه دریایی جمهوری اسلامی ایران
  • عکس | حضور یک بازیگر سینما در مسابقات بین المللی تنیس